ANKARA / ÇUBUK - Çubuk Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Özel Eğitim Öğrencisi Olan Öğretmenlere Kitap Önerileri

Kitap: Özel Gereksinimli Çocuklar Ve Özel Eğitime Giriş "2011"

Yazar: Prof.Dr. Ayşegül Ataman

Özel eğitimle yeni tanışan, alana ilgi duyan herkesin mutlaka okuması gereken bu kitapta, Özel Gereksinimli Çocuklar Ve Özel Eğitim, Özel Eğitime Muhtaç Olmanın Nedenleri, Özel Eğitimin Tarihçesi, Kaynaştırma Ortamlarında Öğretimsel Düzenlemeler, Etkili Öğretim, Farklı Özelliğe Sahip Çocuk Aileleri Ve Ailelerle Yapılan Çalışmalar, Özel Eğitimde Kullanılan Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Zeka Geriliği Olan Çocuklar, Üstün Zekalı Ve Üstün Yetenekli Çocuklar, Gelişimi Tehlike Altında Olan Çocuklar, Öğrenme Güçlüğü Gösteren Çocuklar, Duygusal Ve Davranış Bozuklukları Olan Çocuklar, İletişim Yetersizliği Olan Çocuklar, Görme Yetersizliği Olan Çocuklar, İşitme Yetersizliği Olan Çocuklar, Ortopedik Yetersizlikten Etkilenmiş Olan Ve Sağlık Yetersizliği Olan Çocuklar, Otizm Ve Otistik Bozukluğu Olan Çocuklar, Ağır Ve Çok Engelli Öğrencilerin Kaynaştırılması İçin Stratejiler ele alınıyor.

Kitap: Eğitim psikolojisi "2017"

Yazar: Prof. Dr. Ramazan Arı

Bu kitabın hedef kitlesi öncelikle öğretmen adayları, öğretmenler ve eğitim psikolojisine ilgi duyan kişilerdir. Kitap hazırlanırken "eğitim işinin, bilimsel bilgiye dayalı profesyonelce yapılması gereken bir meslek olduğu" prensibiyle hareket edilmiştir. Bu nedenle kitap, "gelişim" ve "öğrenme" olmak üzere iki bölüm olarak tasarlanmıştır. Kitabın gelişimle ilgili bölümü hazırlanırken, kuram temelli anlayış yerine çocuk ve ergenin gelişim dönemlerini temel alan bir yaklaşım benimsenmiştir. Güdülenme ve sınıf yönetimi konuları ayrıntılı olarak ele alınarak uygulayıcıya rehberlik edilmiştir. Bu yolla kitaba

bir bütünlük kazandırmak amaçlanmıştır.

15-10-2019

Yayın: 15.10.2019 - Güncelleme: 11.10.2023 10:45 - Görüntülenme: 984